[caption id="attachment_20273" align="alignnone" width="700"] Enkel och god sallad på aubergine, sötsyrliga granatäpple och fräsch yoghurt.[/caption] Rostad auberginesallad med granatäpple och yoghurt Enkelt och gott! Antal: 6 port Tid: 30 minuter 1–2 aubergine, ca 600 g ¾ dl olivolja salt och peppar 1 dl naturell yoghurt ½ granatäpple eller ca 1dl frysta granatäpplekärnor ½ dl hackad persilja Tips! Tricket med att få auberginen riktigt bra är att låta den tillagas i ugnen länge så att skalet blir mjukt och inte segt. Aubergine kräver en del olja. Använd gärna olivolja av bra kvalitet. Gör så här! Sätt ugnen på 225°. Skiva auberginen och lägg på en ugnsplåt. Ringla över oljan, salta och peppra. Tillaga i mitten av ugnen i 15–20 minuter. Rör då och då. Det gör inget om det mosas lite. Viktigt är att det blir riktigt mjukt. Ta ut skivorna och lägg upp på fat. Ringla över yoghurt, strö över granatäpple, persilja och servera direkt. Recept och styling: Sandra palmqvist Foto. Christina Uhlin