[caption id="attachment_19792" align="alignnone" width="700"] Enkelt fruktmos med lite sting av ingefära. Fint till både frukostgröten som till söndagssteken![/caption] Man kan krångla till det eller så gör man det enkelt! Här kommer ett gammalt, men väl beprövat recept som jag gjorde för magasinet Lantliv mat & vin som frilans år 2012. Originalbilden är av eminenta fotograf Carolina Romare. (Bilden ni ser här är fotograferad från tidningen Lantliv mat & vin, Nr 5, 2012) Skär ner 1 kg rengjorda äpplen i mindre bitar, (gärna Discovery som har fina röda nyanser från skalet ner i fruktköttet). Skala och riv fint ca 5 cm färsk ingefära, lägg äpple + ingefära i en kastrull med kokande vatten. Låt koka ca 2 minuter, häll av vattnet. Mixa äppelbitarna med en stavmixer och smaka av med valfri mängd socker. Om söta äpplen, så behövs oftast inget socker. Receptet blev populärt och väl använt. Kul att se att recept man gjort poppar upp här och var! Tips! Om du inte tillsätter socker bör moset frysas, annars håller det länge i kyl om du lägger upp det nygjorda moset i steriliserade burkar och förvarar svalt. Recept/styling: Sandra Palmqvist Originalfoto: Carolina Romare PUSS//Sandra