[caption id="attachment_19480" align="alignnone" width="700"] Den här soppan, gjord på romanesco och vitt vin, blir så där härligt krämig![/caption] Recept: Romanescosoppa med vitt vin och parmesancreme 1 huvud romanesco, ca 400-500 g 2 vitlöksklyftor 1 gul lök 1 dl vitt vin 6 dl blandad vegetarisk buljong eller kycklingbuljong 3 dl vispgrädde ½ dl hackad gräslök salt, svartpeppar smör Så här lagar du romanescosoppa med vitt vin: Skölj bort ev jord och skär ner romanescon i mindre bitar, inkl blast och rot. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs romanescon i lite smör med lök och vitlök några minuter. Slå på vitt vin och låt reducera något. Häll på buljong och grädde och låt sjuda mjukt på medelvärme. Tillsätt den hackade gräslöken och mixa soppan slät med stavmixer, smaka av med salt och peppar. Låt reducera något för mer smak. Servera gärna med en kräm på creme fraiche och massor av finriven parmesan. Toppa med kapris och hackade örter, t.ex gräslök och persilja. Recept: Sandra Palmqvist Bild: Christina Uhlin [YouPlaySinglePlayer video="378,344,197717" ap yot yod yos ] [caption id="attachment_19481" align="alignnone" width="700"] Så här såg det ut när jag slängde ihop soppan i Allers provkök. De syns inte i bild men både tv-kocken Maud Onnermark som är chefredaktör på Matmagasinet och Fredrik Nylén var på plats![/caption] Förresten! Min kollega Fredrik Nylén har ett tips på hur du gör ugnsbakade potatisskivor som blir hur goda som helst! Läs mer om vårt spännande projekt här!