[caption id="attachment_19414" align="alignnone" width="640"] Underbart matig sallad! Servera som den är eller om du vill med fågel, fisk eller kött.[/caption] Matig rödbetsallad Koka gärna rödbetorna dagen före och rosta dem sedan lätt i ugnen tillsammans med sötpotatisen. Antal: 4 pers Tid: 1 timme 6 rödbetor 2 stora sötpotatisar 2 dl quinoamix 150 g gorgonzola 1 dl hasselnötter olja salt och peppar Koka rödbetorna mjuka, det tar ca 1 timme. Skala och klyfta dem därefter. Sätt ugnen på 180°. Skala sötpotatisen och dela i mindre bitar. Ringla över lite olja, salta och peppra. Rosta i ugnen i 20–25 minuter. Ta med rödbetorna de sista 10 minuterna. Koka quinoan i 4 dl vatten i 8–10 minuter. Smula ner gorgonzolan i mindre bitar, rosta och hacka hasselnötterna. (om du vill, gnugga av skalet från nötterna med en torr kökshandduk). Blanda ihop quinoa, rödbetor, sötpotatis och gorgonzola. Toppa med hackade hasselnötter. Servera! TIPS! Går bra att byta quinoamixen mot t.ex bulgur, svart ris eller vetekorn. (Har dock längre koktid) Om du vill ha mer smak, rör ihop 3 delar olja, 1 del vinäger (rödvinsvinäger, vitvinsvinäger, balsamvinäger eller äppelcidervinäger), salt, peppar med torkade kryddor såsom timjan och basilika till en enkel vinägrett att hälla över. Recept: Sandra Palmqvist Foto: Sandra Palmqvist