[caption id="attachment_17955" align="alignnone" width="700"] Snabblagat, enkelt och gott! Det perfekta sättet att ta hand om överbliven julgröt![/caption] Risgrynsplättar med kokos och saffran •ca 20 min • 4 port, ca 16 plättar 4 dl kokt risgrynsgröt, ca 500 g. Tänk på att risgrynsgröten inte får vara för lös i konsistensen. 1 pkt saffran, 0,5 g 1 tsk bakpulver ½ dl majsstärkelse 1 dl kokosflingor 2 ägg smör eller olja till stekning Tillbehör Vispad grädde Rårörda bär av valfri sort eller t.ex saftsås eller sylt som är över från julbordet 1. Lägg alla ingredienser i en skål och blanda väl. 2. Stek sen gyllenbruna på medelvärme i smör eller olja. 3. Servera direkt med t.ex vispad grädde och rårörda bär. Tips! Dessa risgrynsplättar är även utmärkta som picknickmat på vinterutflykten eller skidturen! Tips 2! Saffran går att utesluta. Prova att smaksätta med t.ex vaniljpulver eller kanske lite finhackad choklad istället. Kokosen kan även bytas mot t.ex mandel, hasselnötter eller tas bort helt. Tips 3! Ingen julgröt över, men vill göra dessa godbitarna ändå? Köp färdigkokt risgrynsgröt. Det är helt ok. PUSS//Sandra