[caption id="attachment_23156" align="alignnone" width="700"] Lättbakade hallonrutor med kokos. Passa på att baka på hösthallon en sista gång eller på dina egna från i sommar.[/caption] Kokos- och hallonrutor Lättbakad kaka med fin kokossmak! Antal: 24 bitar botten 200 g kokosflingor 125 g smör Fyllning 500 g färska hallon ¾ dl potatismjöl 2 dl strösocker Topping 125 g smör 2 dl strösocker 2 dl vetemjöl 3 dl kokosflingor Tips! Bör ätas upp inom 2-3 dagar p.g.a hallonen släpper vätska eller frysas in direkt efter du skurit dina bitar. Om du använder frysta hallon krävs det mer potatismjöl. Du behöver inte skära kakan i rutor, du kan servera den hel med vaniljsås till 6-8 personer. Kakan är lite som en smulpaj i konsistensen. Servera den ljummen. Gör så här! Smält smöret och rör ihop med kokos. Tryck ut i en bakpapperklädd rektangulär form ca 20x30 cm. Vänd upp hallonen med potatismjöl och socker. Fördela ovanpå kokosbottnen. Ligger det kvar socker och potatismjöl i skålen så häll det över hallonen i formen. Smält smöret till toppingen och rör ner socker, mjöl och kokosflingor. Låt stå och svälla 5 minuter. Smula det fint ovanpå hallonen i formen, tryck till något och baka i mitten av varm ugn på 175° i ca 20 minuter. Ska bli fint gyllene. Låt svalna helt, och sätt i kyl över natten innan du skär dina rutor i 24 (6x4) bitar. Recept & styling: Sandra Palmqvist Foto: Helene Linsjö