[caption id="attachment_22854" align="alignnone" width="700"] Poké bowl eller rainbow bowl? Kärt barn har många namn. Oftast lax eller räkor som läggs upp i vackra rader eller högar tillsammans med mango, avokado och annat grönt ovanpå en ris- eller nudelbädd. Toppa med en chilidressing eller kanske kimchi.[/caption] Rainbow bowl med sojamarinerad lax Klassisk bowl med asiatiska smaker. Antal: 1-2 port Tid: 30 minuter Marinerad lax 125 g lax, fryst och tinad 3 msk japansk soja ½ st röd chili, t ex spansk peppar ½ dl hackad koriander Grund 1 st portion tillagade glasnudlar eller 1 dl vitt ris eller bara bladgrönt Grönsakstopping ½ st mango eller ½ dl fryst och tinad ½ st avokado ½–1 dl wakame (sjögräs) 1 dl sojabönor (finns i frysen) 1 msk gari (inlagd ingefära) 1 tsk vita sesamfrön 1–2 msk färsk koriander Tips! Wakame och gari hittar du i välsorterade mataffärer på den asiatiska hyllan. Gari är inlagd ingefära och håller länge. Wakame (sjögräs) säljs torkat som du sedan blötlägger. Vill du inte ha wakame så ta lite mer mango och avokado eller någon annan grönsak, t.ex strimlade sockerärtor, morot eller något annat. Servera gärna extra soja sidan om. Gör så här! Tärna laxen i mindre bitar. Blanda samman marinaden, lägg ner laxen och låt marinera minst 30 minuter. Tärna eller skiva mangon och avokadon. Blötlägg sjögräset. Krama ur överflödig vätska. Arrangera allt i en skål med de kokta nudlarna i botten. Toppa med sesamfrön och färsk koriander. Recept & styling: Sandra Palmqvist Foto: Helene Linsjö