[caption id="attachment_25242" align="alignnone" width="700"] Scones bakade på rågsiktsmjöl är goda med marmelad och hårdost. Som mellanmål, frukost eller kvällssnacks![/caption] Rågsikts-scones med ost och marmelad Lagom stora scones som man kan smaksätta som man vill. Antal: 6 st Tid: 40 minuter 4 dl rågsikt 2 tsk bakpulver 2 krm salt 50 g kallt smör 2 dl mjölk Tillbehör hårdost, mascarpone, sylt eller marmelad Tips! Strö gärna lite kanel och socker på toppen innan de gräddas. Smaksätt annars (om du vill) med: 50 g hackade nötter, eller 1 dl torkade bär, t ex tranbär, russin, blåbär, eller 1/2 msk malen kardemumma eller kanel + 1 msk strösocker SCONES MED HASSELNÖTTER OCH VANILJ - RECEPT Gör så här! Sätt ugnen på 225°. Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt smöret i små tärningar eller hyvla ner det med en osthyvel. Då är det lätt att fördela smöret i mjölblandningen. Nyp ihop i mjölblandningen. Tillsätt mjölk och rör snabbt ihop till en kladdig deg, arbeta inte den för länge. Forma 6 bullar i muffinsformar eller på bakpappersklädd plåt. Baka i mitten av ugnen i 10–12 minuter. Recept & styling Sandra Palmqvist Foto Christina Uhlin