[caption id="attachment_20259" align="alignnone" width="700"] Denna pytti panna med lax, räkor och dill känns både fräsch och lyxig! och så god att den kvalar in på vilken lördagsbjudning som helst.[/caption] Havets pytt med lax och räkor Den här pytt i pannan med lax, räkor och dill är så god att den är värd en plats i en trerättersmeny på en helgmiddag. Så smarrig är den! Port: 4 Tid: 40 minuter 400 g lax 500 g potatis 4 gulbetor 1 rödlök 20 g färsk dill, ca ½ dl hackad neutral olja, t.ex rapsolja salt, peppar Topping 4 ägg, pocherade 200 g handskalade räkor, ca 500 g med skal [caption id="attachment_20258" align="alignnone" width="700"] Pocherat ägg till en lyxig pytt i panna med lax och räkor är riktigt gott![/caption] Gör så här! Tärna laxen i ca 2 cm stora bitar. Skala och tärna potatis och gulbeta i snarlik storlek. Koka upp lättsaltat vatten i 2 kastruller och förväll potatis och beta var för sig, 5-7 minuter. De ska bli mjuka, men inte mjuka helt igenom så att de går sönder vid stekningen senare. Häll av vattnet och låt rinna av ordentligt. Skala och hacka rödlöken fint. Hacka dillen. Ställ åt sidan. Stek laxtärningarna 2-3 minuter tills fin färg, i olja i en medelhet panna. Lyft ut ur pannan. Bryn potatis och betor tills fin färg i samma panna, tillsätt hackad lök och stek någon minut till. Vänd ner hackad dill och rör runt. Vänd sen försiktigt ner laxen och skalade räkor på slutet. Servera gärna med pocherat ägg. Servera den i pannan du stekt pytten i eller lägg upp det i en vacker form. Till denna goda pytt i panna med lax och räkor dricker vi ett vitt vin! En ny favorit som fått många fina utmärkelser och lovord. Fruktig, balanserad sötma och med smak av päron och citron. Passar riktigt fint till pytten och är väldigt prisvärt, 99 kr/75 cl. Kir-Yianni, Assyrtiko, 2017. Nr 2338 på systembolaget. Du hittar vinet på hyllan övriga världen, som kan vara svår att lokalisera, så be personalen som jobbar i butiken att ta fram vinet. [caption id="attachment_20260" align="alignnone" width="684"] Detta grekiska vin, Assyrtiko, med smak av citron och päron, passar riktigt bra till pytt i pannan med lax och räkor.[/caption] Tips! Det är alltid gott med ägg till pytt i panna. Till denna version är det himla gott med pocherat ägg. Koka upp vatten med lite vitvinsvinäger och salt. Sätt "snurr" på vattnet med en sked och knäck ner äggen två och två och håll "snurren" igång. Då får de en fin form. Låt de pocheras 3-4 minuter. Lyft upp och låt rinna av innan servering. och tycker du det är krångligt med pocherat ägg, så funkar det utmärkt med ett hederligt kokt eller stekt ägg. Recept och styling: Sandra Palmqvist Foto: Christina Uhlin