[caption id="attachment_19443" align="alignnone" width="333"] Potatisbullar med krispigt bacon och rårörda lingon går hem hos både vuxna och barn![/caption] Potatisbullar med rårörda lingon och bacon 2 pers 30 minuter 400 g kokt potatis 2 ägg 1/2 dl fryst persilja salt och peppar 1 dl ströbröd matfett till stekning Rårörda lingon 250 g frysta och tinade lingon ca 1 dl strösocker Tillbehör stekt bacon, fläsk eller kycklingbacon, rivna morötter om du vill Tips! Serveringstips! Kallrökt lax, crème fraiche och hackad rödlök. Ugnsstekt bacon steker jag på bakplåtspappersklädd plåt, mitt i ugnen (225°) i 10–12 minuter. Om potatisen är kall, riv den på den fina delen av rivjärnet. Om den är nykokt, pressa den i en potatispress. Blanda den rivna/pressade potatisen med ägg och persilja. Smaka av med salt och peppar. Forma smeten till 6 lika stora bullar. Platta till och vänd dem i ströbröd. Stek bullarna gyllenbruna i olja eller smör på medelvärme. Blanda lingonen och sockret. Rör om och låt sockret smälta i rumstemperatur. Servera potatisbullarna med stekt fläsk, bacon eller kycklingbacon samt rårörda lingon. Recept: Sandra Palmqvist Foto: Sophie Håkansson