[caption id="attachment_22973" align="alignnone" width="700"] Portabellosvamp är perfekt att fylla. Som här med ägg! Servera gärna fräst spenat till.[/caption] Portabello-ägg Till frukost, brunch eller som enklare middag eller lunch. Antal: 4 st Tid: 30 minuter 4 st portabello-svampar 1 tsk smör 4 st ägg 100 g färsk spenat olja till stekning salt och peppar Gör så här! Ansa och ta bort foten från portabellosvampen. Se till att undersidan är tillräckligt stor/djup att rymma ett ägg, annars skär bort lite så undersidan blir något djupare. Svampfoten och det du eventuellt skär bort sparar vi givetvis. Stek med det i spenaten eller spara till en soppa. Sätt ugnen på 150°. Stek svampen några minuter på varje sida i lite smör. Lägg över svampen i en ugnsfast form och knäck i ett ägg. Tillaga i ugnen tills äggvitan satt sig och gulan är mjuk och rinnig, ca 20 minuter. Håll koll. Vid servering, fräs spenaten i lite olja med salt och peppar och servera till svampen. Ät som en lyxig frukost, lättare lunch eller som en del på en buffé. Svampfylld potatiskaka med krispigt fläsk - RECEPT [caption id="attachment_22974" align="alignnone" width="700"] Portabellosvamp som fått ugnsbakas med ägg är gott och ganska mättande. Om du vill kan du utöka spenatfräset med lök och kanske nudlar? Även gott med rostade sesamfrön.[/caption] Recept & styling: Sandra Palmqvist Foto: Helene Linsjö