[caption id="attachment_22554" align="alignnone" width="700"] Poké bowl med räkor, ris, färska grönsaker, cashewnötter, picklad lök och chilisås är både vackert och gott. Går bra med nudlar med om du inte gillar ris.[/caption] Pokè med räkor, cashewnötter och het sås Antal: 1– 2 port Tid: 30 minuter Grund och topping 1 dl kokt vitt ris 5 st rädisor 1 st salladslök eller en bit purjolök 50 g gurka 2 st broccolibuketter 1/4 st grönt äpple 10 st cashewnötter 150 g handskalade räkor 50 g rucola eller bladspenat 1/2 dl böngroddar 2 msk rostad lök Snabbpicklad rödlök 1 st rödlök 1 msk strösocker 1 msk vatten ½ msk ättika, 24 % Chilimajonnäs 2 msk majonnäs ½–1 tsk sriracha chilisås salt och peppar Tips! Om du inte vill köpa en hel flaska chilisås, kan du istället smaksätta majonnäsen med 1 krm torkade chiliflakes. Vill du ha lägre fetthalt så testa en citronvinägrett eller en asiatisk vinägrett. Strunta i riset och gör en grund på mer bladgrönt istället. Citronvinägrett: Saft + finrivet skal av ½ citron, ½ msk kallpressad rapsolja, en nypa salt och peppar, ev lite honung. Asiatisk dressing: ½–1 msk sesamolja, ½ msk japansk soja, ½ tsk hackad färsk chili, 1 msk hackad färsk eller fryst koriander. Gör så här! Picklad lök: Skala löken och skiva den tunt. Koka upp socker, vatten och ättika. Lägg ner löken och dra av från värmen. Låt stå medan du förbereder det andra. Koka riset enligt anvisning på paketet. Tvätta och skiva rädisorna. Ansa och strimla salladslöken. Strimla gurkan, skiva rå broccoli och äpple tunt. Hacka nötterna grovt. Lägg det nykokta riset i botten av en skål. Arrangera sedan det andra i fina rader eller högar. Ringla över chilimajonnäsen, toppa med rostad lök och cashewnötter. Servera direkt. Recept & styling: Sandra Palmqvist Foto: Helene Linsjö