[caption id="attachment_24719" align="alignnone" width="700"] Ett pitabröd fyllt med rostade kikärtor, en yoghurt smaksatt med gurka och sen toppat med picklad lök och grön rucola. Gott, vackert och mättande.[/caption] Pitabröd med gurkyoghurt och rostade kikärtor Härlig smak får kikärterna när du rostar dem med rökt paprikapulver. Gott som vegetarisk fyllning i pitabröd tillsammans med gurkyoghurt och picklad rödlök. Antal: 4 portioner Tid: 45 minuter Rostade kikärtor 800 g kikärtor 1/2 dl rapsolja 2 msk rökt paprikapulver 2 msk potatismjöl 1 tsk salt Picklad rödlök 2 rödlök 1/2 dl vatten 1/2 dl strösocker 1/2 dl ättiksprit, 12% 1 krm salt Gurkyoghurt 1 gurka 2 dl tjock yoghurt, t ex turkisk el grekisk Övrigt 4 pitabröd rucolasallad Ugn 200° Tips! Gillar du inte rökt paprikapulver? Prova gul curry istället. Också gott! Släng inte spadet från kikärtorna. Gör vegansk maränger på spadet eller varför inte vispa upp och använda i en chokladmousse? Vispat kikärtsspad beter sig nästan likadant som vispad äggvita. Gör så här! Häll av kikärtorna och skölj dem i vatten. Blanda med olja, paprikapulver, potatismjöl och salt. Ugnsrosta under omrörning i mitten av ugnen i ca 20 min. Ställ åt sidan. Picklad rödlök: Skala och skiva rödlöken. Koka upp all vätska och lägg i löken. Låt stå minst en timme eller över natten. Låt rinna av något innan du lägger den i pitabröden. Gurkyoghurt: Skala, kärna ur och skär gurkan i mindre bitar. Rör ihop med yoghurten. Smaksätt ev med lite salt och peppar. Värm pitabröden enl beskrivning på förpackningen. Fyll dem med rucolasallad, ev mer grönsaker som t ex rädisor, och de rostade kikärtorna. Toppa med gurkyoghurt och picklad rödlök. Recept & styling Sandra Palmqvist Foto Christina Uhlin