[caption id="attachment_25841" align="alignnone" width="700"] Pickla ägg i gurkmeja, både vackert och gott.[/caption] Picklade ägg börjar bli mer populärt. När årets påskbord fotograferades förra året syntes inte så många picklade OCH färgade ägg. I år har det verkligen exploderat på sociala medier. Och då inte bara picklat, gärna i en fin färg med. Att pickla ägg med rödbeta är "vanligt", men som här med gurkmeja och även med annan frukt och grönsaker (ja, frukt. Du läste rätt) har blivit viralt på sociala medier. Vad tycker du om det? Jag tycker det är vackert att se på och oftast smakar själva ägget inte så mycket av råvaran den färgas med, mer av picklingslagen. Och människan har använt grönt/frukt i årtusende vid färgning av t.ex textilier, "målarfärg" etc. Så här får du min variant på picklade ägg med gurkmeja toppade med kimchimajjo och kallrökt lax. Varm tortillawrap med ägg - recept Lättpicklat ägg med lax och kimchimajonnäs Vackert gula blir äggen om du lägger dem i en picklingslag med gurkmeja. Servera på påskbuffén tillsammans med lax och kimchimajonnäs. Antal: 12 stycken Tid: 30 minuter 6 kokta ägg Picklingslag 2 dl vatten 1/2 dl strösocker 1/2 dl ättiksprit, 12 % 1/2 msk gurkmeja Kimchimajonnäs 1/2 dl kimchi 1 ägg 3 dl olja 1/2 tsk salt 3/4 tsk grovmalen svartpeppar några droppar citronsaft Servering 150 g kallrökt lax 2 msk hackad gräslök Fyllda ägg med ansjovis - recept Tips! Kimchimajonnäsen räcker till fler än 12 ägghalvor, men det är svårt att göra mindre sats. Den håller 5 dagar i kylen och är god även till grillat fläskkött och kyckling. Gör så här! Skala de kokta äggen. Picklingslag: Lägg ingredienserna i en kastrull och koka upp dem tillsammans. Låt lagen svalna och lägg i de skalade äggen. Låt ligga 1 dygn. Kimchimajonnäs: Låt ingredienserna bli rumstempererade. Lägg ingredienserna, förutom kryddor och citronsaft,i ett högt kärl. Mixa snabbt ihop med en stavmixer genom att föra den från botten och sakta upp. Smaka av med salt, peppar och ev några droppar citronsaft. Servering: Halvera äggen, lägg upp dem på serveringsfat. Lägg på små bitar av lax och toppa med gräslök och kimchimajonnäs. Recept & styling Sandra Palmqvist Foto Christina Uhlin