[caption id="attachment_22628" align="alignnone" width="700"] Den här enkla och härligt ljusgröna morotspeston på cashewnötter är ett utmärkt tillbehör till både fisk, fågel och kött.[/caption] Pesto på morotsblast Den är pestoliknande röran på morotsblast, vitlök, parmesan, vitlök och olja smakar faktiskt ganska mycket morot. Lite som den där moroten en precis har ryckt upp från grönsakslandet. Mängd: 3 dl Tid: 15 minuter 100 g morotsblast 2 st vitlöksklyftor 1 dl naturella cashewnötter 2 dl rapsolja 1 dl finriven parmesanost salt och peppar ½–1 msk citronsaft Tips! Du behöver inte servera morot till morotsblastpeston, men gott till är morötter som rostats mjuka i ugnen på 225° i ca 30 minuter med hackad dill, lite olja, salt och peppar. Morotspeston är god till både fisk, kött och fågel. Gärna grillat. Håller i kyl ca 3 dagar. Gör så här! Skölj och torka blasten noga. Hacka den fint. Skala och riv vitlöken. Hacka cashewnötterna grovt och mixa ihop med olja, vitlök och blast i en matberedare eller med en kraftig stavmixer. Vänd ner riven parmesan och smaka av med salt, peppar och citronsaft. Förvara i kyl. Recept & styling: Sandra Palmqvist Foto: Helene Linsjö