[caption id="attachment_24870" align="alignnone" width="700"] Matig och riktigt god pasta pesto! Peston gör vi på färsk spenat. Toppa gärna med pinjenötter och om du vill mer flagad parmesan. Till grillat eller som den är på picknicken eller på stranden.[/caption] Pastasallad med sparris och spenatpesto Antal: 4 port Tid: 45 minuter 4 port Strozzapretipasta 12 gröna sparrisar olja till stekning salt och peppar Spenatpesto 1 vitlöksklyfta 1 dl pinjenötter, ca 60 g 1 dl fint riven parmesan, ca 100 g 65 g färsk spenat 2 dl rapsolja, ej kallpressad 1/2 dl citronsaft Garnering ev pinjenötter Gör så här! Pesto: Skala och riv vitlöken. Hacka pinjenötterna grovt. Lägg i en mixer med parmesan och spenat. Kör igång mixern och tillsätt oljan. Smaka av med salt, peppar och citronsaft. Tänk på att parmesanen ger sälta. Koka pastan. Ansa, dela och stek sparrisen i en stekpanna med lite olja på medel/hög värme med salt och peppar. Blanda allt och servera. Garnera eventuellt med lite pinjenötter. Recept & styling Sandra Palmqvist Foto Christina Uhlin