[caption id="attachment_24960" align="alignnone" width="700"] Pasta genovese är en pasta serverad med en klassisk pesto gjord på basilika, parmesan och pinjenötter. jag toppar min pasta genovese med krispigt bacon. Enkel och matig maträtt.[/caption] Strozzapreti med pesto genovese och bacon Krispigt bacon kröner den här smakrika pasta. Pastan är god varm som kall och håller bra i kylen flera dagar. Stek baconet krispigt strax innan servering om du har förberett pastan i förväg. Antal: 2 portioner Tid: 20 minuter Pesta genovese 1-2 vitlöksklyftor 100 g pinjenötter 1 kruka färsk basilika 75 g parmesanost 2 ½ dl rapsolja salt och peppar 2 msk citronsaft 300 g kokt pasta t.ex strozzapreti, penne eller annan pastan i mindre form Tillbehör 1 pkt bacon, 140 g Tips! Peston räcker till något fler än 2 portioner och håller 5-7 dagar i kyl. Vill du äta det varmt, koka pastan under tiden du knapersteker bacon och gör peston. Peston går bra att göra 1-2 dagar i förväg med. [caption id="attachment_24961" align="alignnone" width="700"] Jag äter pasta cirka 1-2 gånger i veckan och alltid med ett glas rött till.[/caption] Gör så här! Knaperstek baconet i ugn på bakpapperklädd plåt i 8-10 minuter på 180° (håll uppsikt), eller i ett stekpanna. Skala och riv vitlöken, riv osten fint. Mixa ihop med resterande ingredienser till peston. Smaka av med salt, peppar och ev mer citron. Blanda peston med pastan och servera med baconet. Pastan är god kall, ljummen som varm. Recept & styling Sandra Palmqvist Foto Christina Uhlin