[caption id="attachment_24705" align="alignnone" width="700"] Lite extra olivolja på toppen är gott till den vegetariska pastan med stekt aubergine, citron och valnötter.[/caption] Vegetarisk pasta med stekt aubergine, citron och valnötter Antal: 4 port Tid: 30 minuter 2 auberginer, ca 450 g 2 citroner 100 g valnötter 100 g parmesan olivolja salt och peppar 4 port pasta, t ex spaghetti eller tagliatelle, färsk eller torkad Tips! Gillar du inte aubergine så är det gott med squash istället. Aubergine kräver en del olja när den steks. Går bra att ugnsrosta den också: Lägg bitarna på en plåt, ringla över lite olja, salt och peppar och ugnsrosta på 175° tills den är mjuk, ca 40 minuter. Rör om då och då. Piffa upp din måltid med extra gott vatten. Smaksätt med till exempel lime, citron, gurka, örter, frysta bär. Citronen som är över och utan skal kan du göra friskt citronvatten på att servera till. [caption id="attachment_24706" align="alignnone" width="700"] Pimpa din vardagsmat genom att ha något gott i glaset. frukt, bär och citrusfrukter piffar upp vilket vatten som helst. Eller kanske prova att göra din egen lemonad?[/caption] Gör så här! Tvätta auberginerna och skär i små bitar. Finriv citronskalet av båda citronerna och pressa saften från den ena. Hacka nötterna och riv parmesanen. Stek auberginen riktigt mjuk i olja i en panna, det tar en stund. Salta och peppra efter smak. Koka pastan klar och häll av nästan allt kokvatten, spara lite och vänd ner det i pastan. Blanda ner aubergine, citronskal, -saft, valnötter och parmesan. Servera direkt. Gärna med mer parmesan, olivolja och lite flingsalt sidan om. Recept Sandra Palmqvist Foto Christina Uhlin