[caption id="attachment_16794" align="alignnone" width="679"] En matig sallad med bacon, salvia och hasselnötter är perfekt till påskmiddagen![/caption] Sallad med brynt smör, salvia, bacon och hasselnötter Brynt smör höjer de flesta maträtter! Här får smöret sällskap av sältan hos bacon och lite beska från hasselnötter. • 4 pers • 40 min 400 g små potatis 1/2 dl hasselnötter ca 150 g bacon 1 gul lök 1 knippa färsk salvia, ca 50 g ca 10 rädisor 1–2 msk smör 50 g smör Koka potatisen mjuk. Dela den och lägg upp på fat. Rosta nötterna i en torr panna och hacka sedan grovt. Knaperstek baconet. Tips på hur du enklast får krispigt bacon! 2. Skala och finhacka löken, hacka salvian grovt. Skiva rädisorna. 3. Bryn 1–2 msk smör så det blir riktigt gyllenbrunt. Då får det en härligt nötig smak. Du känner även det på doften! Lägg ner löken och salvian och låt bli mjukt. 4. Häll salvia- och lökfräset över potatisen. Bryn det sista smöret (50 g) och häll över. Toppa med rostade hasselnötter, bacon och rädisor! Recept - Potatis med ljuvlig fänkålskräm Puss //Sandra Recept: Sandra Palmqvist Bild: Ralph Månsson