[caption id="attachment_25386" align="alignnone" width="700"] parmesanpanerad kyckling blir härligt saftigt och passar stora som små. ihop med en vinegrette på granatäpple och med rostad sötpotatis och brysselkål är det en underbar middag. Foto Christina Uhlin[/caption] Parmesanpanerad kyckling med rostad sötpotatis och brysselkål med granatäpplevinegrette Antal: 4 portioner Tid: 45 minuter 4 tunna kycklingfiléer eller minutfileér 2 krm salt 2 krm svartpeppar 1 ägg 75 g fint riven parmesan 2 msk olja till stekning 3 msk ströbröd 600 g sötpotatis 200 g brysselkål 1 msk olja Salt, peppar 1 granatäpple ½ dl olivolja 2 msk vinäger ENKEL OCH SNABB CHEESECAKE I GLAS MED GRANATÄPPLE - RECEPT Torka först kycklingen. Salta och peppra kycklingen. Vispa upp ägget och doppa kycklingen däri. Låt torka till lite. Blanda parmesan och ströbröd. Vänd kycklingen sen i ost- och ströbrödsblandningen. Stek gyllene på båda sidor i matfett. Beroende på hur tjock kycklingen är, men om tunna bitar på 0,5 cm, stek 4-5 minuter på varje sida på medelvärme. Skala och dela sötpotatisen i små bitar, ansa brysselkålen. Koka brysselkålen 4 minuter i saltat vatten. Häll av. Lägg sötpotatisen på en ugnsplåt, ringla över lite olja, salta och peppra. Ugnsrosta på 225° i ca 30 minuter. Låt brysselkålen gå med de sista 5 minuterna. Rosta sötpotatisen kan du göra och sätta in i ugnen innan du börjar med kycklingen. Medan kycklingen steks klart och grönsakerna rostas i ugnen, ta loss granatäppelkärnorna från skalet och rör ihop med olja och vinäger. Gärna lite salt och peppar med. Servera direkt. Tips! Vissa större matbutiker har frysta granatäpplekärnor. Hittar du inte granatäpple så är det gott och går bra med vanligt äpple. Tärna 1-2 äpplen i små tärningar och rör ihop med resterande. Allergisk mot ägg? Prova att använda kikärtsspad eller matolja istället för ägg när du ska panera. Recept & styling: Sandra Palmqvist Foto Christina Uhlin