[caption id="attachment_25791" align="alignnone" width="1960"] Frasigt panerad spätta som serveras med smält smör, kapris och sardeller.[/caption] SPÄTTARULLADER FYLLDA MED KRÄFTOST - RECEPT Panerad spätta med kapris- och sardellsmör Kapris och sardeller som får smälta ihop tillsammans med smör ger härlig sälta och smak åt den här fiskrätten med panerade spättfiléer. 4 portioner 45 minuter Kapris- och sardellsmör 100 g smör 65 g sardeller 200 g kapris, non pareilles 20 g dill 2 krm svartpeppar Panerad spätta 600 g spättor, fileér salt, peppar 3 st ägg 2 dl vetemjöl 3 dl ströbröd eller panko, ströbröd 1 msk smör 2 tsk olja Tillbehör 800 g potatis kokt Tips! Färre kalorier? Hoppa smöret och servera sardeller och kapris som det är med hackad dill och stek spättan utan panering eller ugnsbaka den. Fryst och tinad spätta går utmärkt att använda. Gör så här! Kapris- och sardellsmör: Smält smöret i en kastrull. Hacka sardellerna och lägg ner i smöret. Häll av kaprisen och lägg i. Hacka dillen, men tillsätt den och svartpeppar först vid servering. Panerad spätta: Torka fisken, salta och peppra. Vispa äggen lätt med en gaffel. Vänd spättfiléerna först i mjöl, sen i ägg och sist i ströbröd. Stek spättfiléerna gyllene, ca 4 minuter/sida, i smör och olja i en stekpanna på medelvärme. Rör ner dill och svartpeppar i kapris- och sardellsmöret. Häll det över spättfiléerna och servera med kokt potatis. [caption id="attachment_25792" align="alignnone" width="700"] Om du vill kan du bara servera vanligt smält smör till den panerade spättan, men kapris och sardeller i smöret är verkligen supergott![/caption] FISKGRATÄNG MED SPÄTTA OCH RÄKOR - RECEPT Recept & styling Sandra Palmqvist Foto Christina Uhlin