[caption id="attachment_22280" align="alignnone" width="700"] Foto Christina Uhlin[/caption] Ostpaj på filodeg med grön sparris och spenat Krämig och mild, men ändå mycket smak. 6– 8 bufféport 45 minuter 270 g filodeg 1/2 dl rapsolja till pensling Fyllning 10 gröna sparrisar 2 vitlöksklyftor olja till stekning 200 g färsk spenat 1/2 tsk salt 1–2 krm svartpeppar 3 ägg 200 g naturell färskost 2 dl riven västerbottensost Gör så här! Bryt av den träiga biten längst ner på sparrisen och dela resten av sparrisen i mindre bitar. Behåll någon hel om du vill för syns skull i pajen. Skala vitlöken och riv den fint. Hetta upp en stekpanna med lite olja och fräs spenat och vitlök mjukt. Tillsätt salt och peppar. Dra av pannan från värmen och rör ner ägg, färskost, sparrisbitarna och västerbottenost. Sätt ugnen på 175°. Pensla en rektangulär plåt (som är lite mindre än filodegsarken) med lite olja och lägg ner filodegen. Lägg ner spenatblandningen på filodegen och lägg eventuellt några av de hela sparrisarna ovanpå. Tillaga i mitten av ugnen i 20–30 minuter.