Ostpaj med smak av dill Givetvis går det bra utan dill! 12 bitar 50 minuter Pajskal 3 dl fint rågmjöl + lite till utbakning 125 g kallt smör 2 msk hackad dill 1 krm salt några droppar kallt vatten Fyllning 200 g vällagrad hårdost 200 g naturell färskost 1 dl vispgrädde, 40 % salt och peppar Servering finhackad rödlök, crème fraiche och rom Gör så här! Pajdeg: Kör ihop alla ingredienserna snabbt i en matberedare. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Nagga och låt stå i frys ca 15 minuter. Sätt ugnen på 200°. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen 10–12 minuter. Håll uppsikt. Fyllning: Riv hårdosten grovt. Rör ihop med färskost, grädde och ca 1 krm vardera av salt och peppar. Klicka ut smeten i pajskalet och grädda i mitten av ugnen i 20 minuter. Låt pajen svalna före servering. Finhackad rödlök, crème fraiche och lite röd rom är gott till.