[caption id="attachment_22908" align="alignnone" width="700"] Ostgratinerade räkor kan du göra i vilkens sorts ugnsform du vill och det är trevligt med en portionsform. servera gärna rostat surdegsbröd till och servera som förrätt, lättare lunch eller middag.[/caption] Ostgratinerade räkor med bröd Ät som förrätt med rostat bröd, eller servera med en sallad också så får du en lunch/middag. Antal: 2 port Tid: 10 min prepp + 10 min i ugn 250 g skalade räkor 1 st vitlöksklyfta 1 dl crème fraiche 2 msk hackad persilja ½ dl fint riven parmesanost 1 krm salt 1 krm svartpeppar 2 tsk ströbröd (glutenfritt om du vill) Gör så här! Sätt ugnen på 225°. Se till att räkorna är rengjorda från skal och annat. Skala och riv vitlöken och rör ihop med crème fraiche, persilja, parmesan, salt och peppar. Rör ihop parmesankrämen med räkorna. Häll upp i två ugnsfasta portionsformar och strö över ströbröd. Tillaga i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Ska få fin färg. Servera direkt med surdegsbröd. [caption id="attachment_22909" align="alignnone" width="700"] Räkorna ostgratineras med parmesan och creme fraiche. Du kan även ha i lite chili så du får heta räkor. Gillar du inte parmesan kan du använda en annan hårdost. Eller varför inte prova med en dessertost eller mozzarella?[/caption] Recept & styling: Sandra Palmqvist Foto: Helene Linsjö