[caption id="attachment_25156" align="alignnone" width="700"] Ostfyllda färsbiffar är ganska lättlagat och passar såväl en vardag som till en bjudning. servera med den fräscha avokadosalladen eller med rostade rotfrukter.[/caption] Mozzarellafyllda färsbiffar med avokado- och mangosallad Antal: 2 port Tid: 40 minuter 200 g valfri färs ½ tsk salt ½ tsk nymalen svartpeppar 1½ tsk torkad timjan 1 ägg 1 1/2 msk ströbröd 1 msk mjölk 100 g mozzarella, avrunnen vikt matfett till stekning Avokadosallad 1 mango 1 avokado 150 g små tomater olja och vinäger färska basilika eller koriander om du vill Tips! Det finns både mango och avokado i de flesta frysdiskar. Perfekt om ni är många eller om du inte hittar färska råvaror. Ibland är det lättare att blanda färs med ägg och ströbröd med en gaffel. På så sätt, så behöver du inte själva ströbrödet stå och svälla med vätskan innan det blandas med färsen och resterande ingredienser. [caption id="attachment_25157" align="alignnone" width="700"] Du kan använda den färs du gillar bäst, nötfärs, fläskfärs eller färs av fågel.[/caption] Gör så här! Blanda färsen med salt, peppar, timjan, ägg, ströbröd och mjölk. Låt färssmeten stå några minuter innan du formar två biffar. Häll av mozzarellan och halvera. Lägg en halva i varje biff och se till att färsen omsluter osten helt. Stek biffen färdig i en stekpanna på medelvärme i valfritt matfett. Ca 5 minuter på varje sida. Obs! Beroende på vilken sorts färs du använder tar det olika tid. Tänk på att all fågel- och fläskfärs ska vara genomstekt. Salta och peppra runtom. Under tiden färsbiffen steks, skala och tärna mango och avokado, halvera tomaterna. Blanda allt och ha gärna i lite olja, vinäger, svartpeppar och salt. Servera biffarna med mango- och avokadosalladen. Recept & styling Sandra Palmqvist Foto Christina Uhlin