[caption id="attachment_19137" align="alignnone" width="640"] De fina tårtljusen köpte jag på Partytajm.[/caption] Marängrulle med apelsinkräm 6 pers 1 timme 6 äggvitor, rumsvarma 3 dl strösocker 3 msk potatismjöl 2 dl kokosflakes eller 1 dl kokosflingor APELSINKRÄM OCH FYLLNING 150 g smör 1 dl strösocker 3 äggulor 2 tvättade apelsiner, finrivet skal av 2, saft av 1, filéerna till fyllningen ca 3 dl vispgrädde, spara vispad lite till toppen GARNERING 1–2 apelsiner, filéerna vispad grädde Apelsinkräm: Smält smöret i en kastrull och blanda ner socker, äggulor, finrivet skal av två apelsiner och pressad saft av en apelsin. Låt sjuda försiktigt på svag värme under vispning tills krämen börjar tjockna. Låt kallna till bredbar konsistens. Går bra att förbereda dagen innan. Maräng: Sätt ugnen på 180° grader varmluft. Vispa äggvitorna fluffiga med en elvisp i en väl rengjord skål. Tillsätt sockret lite i taget och fortsätt vispa tills marängen börjar bli blank och det bildas toppar. Sikta ner potatismjölet på slutet, vänd runt väl. Bred ut marängsmeten till en rektangel, ca 20x30 cm, på en bakplåtspappersklädd plåt. Strö över kokosflakes. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter. Marängen ska ha fått färg, men ändå vara lite mjuk. Om kokos och topp börjar bli mörka, lägg över ett bakplåtspapper. Ta ut och låt marängen svalna 10 minuter. Lägg ett bakplåtspapper och en handduk ovanpå marängen och vänd sedan marängen upp och ner med hjälp av en plåt. Lyft bort plåten så bara handduk och bakplåtspapper är kvar under marängen. Låt svalna ytterligare 10 minuter. Filéa apelsinerna och vispa grädden till fyllningen. När marängplattan är helt sval, efter ca 20 minuter, bred på krämen och 2/3 av den vispade grädden. Fördela apelsinfiléer och rulla sedan ihop från kortsida till kortsida. Garnera enligt bild och servera direkt. TIPS! Krämen går utmärkt att göra en dag i förväg. Förvara den i kylen. Givetvis går det bra att göra kräm på alla 6 ägg, men i tårtan behövs det bara kräm gjord på motsvarande 3 äggulor, men krämen är god på scones ... Potatismjölet i marängsmeten ger en mjuk konsistens, nästan lite som marshmallows, och gör så att den går att rulla. Förbered krämen, filéa apelsinerna, lägg äggvitorna i en ren bunke. Så när du väl ska vispa och göra marängen tar det ca 40 minuter från det att du börjar vispa till det att du kan rulla ihop din marängrulle. Rulla inte ihop och ställ rullen i kylen, då blir den kladdig och säckar ihop. Recept: Sandra Palmqvist Bild: Sandra Palmqvist (mobil)