[caption id="attachment_23170" align="alignnone" width="700"] Lättlagad och värmande soppa med kyckling, nudlar, kokosmjölk och asiatiska smaker. Perfekt nu när hösten är här.[/caption] Kyckling- och currysoppa med nudlar Värmande gott och perfekt och lättlagad mat efter en dag utomhus! Antal: 4 portioner Tid: 40 minuter 1 st gul lök 2 vitlöksklyftor 4 st mindre morötter 2 st pak choi 2 st kycklingbröst 2 msk röd currypasta 1 msk fisksås 1-2 msk olja till stekning 5 dl kycklingbuljong av flaska eller tärning 400 burk kokosmjölk, 400 ml 250 g äggnudlar Tips! Rå kyckling ska man vara varsam med och använd en egen skärbräda till kycklingen. Gärna en som tål maskindisk. Preppa helst alla grönsaker innan du skär din kyckling så minimerar du kontaminering. Gillar du inte röd curry kan du testa både antingen grön- eller gul. Currypastan finns i de flesta livsmedelsaffärerna. Går bra att byta kycklingen mot t.ex räkor eller tofu om du hellre vill ha det. Gör så här! Skala och skiva löken, skala och riv vitlöken fint. Tvätta och skär moroten i slantar, skölj bort ev jord från pak choin och skär i mindre bitar. Separera det gröna från det vita på pak choin. Strimla kycklingen. Fräs allt på medelvärme utom det gröna från pak choin med olja eller smör i en 2 litersgryta i ca 10 minuter. Börja med kycklingen och tillsätt sen det andra. Tillsätt currypastan och fräs några minuter till under omrörning. Tillsätt fisksås, buljong och kokosmjölk. Ge det ett uppkok och låt sjuda ytterligare 10 minuter. Lägg ner det gröna från pak choin mot slutet. Koka nudlarna enligt instruktioner, ca 5 minuter i tid. Smaka av med salt, peppar ev mer curry pasta. Lägg nudlarna i 4 soppskålar, häll på kycklingcurryn. Servera! [caption id="attachment_23171" align="alignnone" width="700"] Gillar du inte röd curry kan du testa antingen grön- eller gul. Currypastan finns i de flesta livsmedelsaffärerna. Går bra att byta kycklingen mot t.ex räkor eller tofu om du hellre vill ha det.[/caption] Recept & styling: Sandra Palmqvist Foto: Helene Linsjö