[caption id="attachment_24605" align="alignnone" width="700"] Lättbakad Key lime paj på endast 5 ingredienser! krämig och fin syrlighet av limefrukten.[/caption] No bake key lime paj på 5 ingredienser Bakas utan ugn och med endast 5 ingredienser! Pajen är härligt syrlig och har fin smak av lime. Vill du ha mindre syra så använd bara 4–5 limefrukter. Antal: 12 bitar Tid: 45 minuter Pajskal 200 g digestivekex 125 g smör Limefyllning 6 limefrukter 2 dl vispgrädde 1 burk sötad kondenserad mjölk, ca 400 ml Tillbehör om du vill vispgrädde ev limeskivor Tips! Spänn gärna fast ett bakpapper i bottnen på formen så blir kakan enklare att ta loss. Kondenserad mjölk är mjölk där vatten tagits bort, konsistensen är mer som sirap och smaken är söt och färgen är naturvit. Inte att förväxla med karamelliserad mjölk, även kallat dulce de leche, den är ljusbrun, tjock i konsistensen, lite som en tjock kolasås. [caption id="attachment_24606" align="alignnone" width="700"] Min Key lime paj passar både som en dessert efter middagsbjudningen som till kaffefikan i trädgården i sommar.[/caption] Gör så här! Pajskal: Krossa kexen, smält smöret och rör ihop. Tryck ut massan i bottnen och ca 3 cm upp på kanten i en form med avtagbar botten, ca 25 cm. Ställ kallt. Fyllning: Tvätta limefrukterna och riv skalet fint. Pressa ur all saft, du ska få ihop 2 dl. Vispa grädden fluffig med elvisp så att det bildas toppar. Rör ihop limesaft och -skal och kondenserad mjölk med en ballongvisp. Vänd ned den vispade grädden. Var inte orolig att smeten är lös, smeten sätter sig när den står i kylen. Häll fyllningen i pajskalet och släta till ytan. Låt stå i kyl minst 4 timmar, men gärna över natten. Servera gärna med vispad grädde. Det är också fint att garnera med tunna skivor lime. [caption id="attachment_24607" align="alignnone" width="700"] No bake Key lime paj som nog även kan räcka till 16 personer om en stor middag har ätits innan. Om endast fika så till 10-12 personer. Om det blir något över kan du frysa in den. Ta av limeskivorna på toppen bara om du dekorerat den. Ät den sen semifryst. Supergott![/caption] Recept & styling Sandra Palmqvist Foto Charlotte T Strömwall