[caption id="attachment_22750" align="alignnone" width="700"] No bake cheesecake med hallon och mascarpone är riktigt gott! Vill du inte ha hallon, så kan du använda blåbär, jordgubbar eller något annat bär. Gillar du tårtfatet? Finns i Allers webbshop för 199kr. Länk längst ner i inlägget.[/caption] No bake cheesecake med hallon och mascarpone Antal: 12 bitar digestivebotten 200 g digestivekex 125 g smör Mascarponekräm 2 dl vispgrädde 500 g mascarpone 1/2 tsk vaniljpulver 2 dl florsocker Topping 300 g färska hallon, om frysta hallon används. Tina och låt de rinna av rejält i finmaskig sil innan användning. Men använd helst färska till garneringen. Tips! Är det en riktigt varm sommardag, kan du med fördel frysa din cheesecake och servera den semifryst. Digestivekexen går att byta mot glutenfritt alternativ eller kanske t.o.m en annan sorts kex? Så länge mängden är densamma. Varför inte prova med mördegskex med chokladsmak? Gör så här! Smält smöret och krossa kexen till smulor. Antingen krossas de “slarvigt” i en matberedare eller lägg kexen i en plastpåse och krossa dem sen med hjälp av en brödkavel som rullas över kexen. Blanda kexen med det smälta smöret. Tryck ut jämnt i en pajform, både botten och lite upp på kanten. Antingen en vanlig porslinsform eller en med avtagbar kant. En form på 24cm i diameter räcker till en 12 bitars kaka. Ställ formen i kylskåp. Vispa upp grädden med florsocker och vaniljpulver. Vispa ner mascarponen och mot slutet även 1/3 av hallonen (100 g) så hallonen går sönder lite. Bred ut hälften av fyllningen i pajskalet. Lägg ytterligare 1/3 av hallonen (100 g) i mitten och tryck ner dom lite. Lägg på resterande fyllning. Låt stelna i kyl 1-2 timmar. Garnera med resterande hallon vid servering, ca 100 g, men givetvis kan du ta mer om du vill det. Färska hallon är ju så himla gott! Gillar du det rosa tårtfatet? Du hittar det i Allers webbshop! Recept & styling: Sandra Palmqvist Foto: Helene Linsjö