Jag hade tinat 500 g kalkonfärs. Den stekte jag med 2 gul lök. Saltade och pepprade och vräkte ner torkade kryddor såsom timjan, ramslök, chili, vitlökflakes och liiiiite dragon. När färdigbrynt hällde jag på 400 g färdig tomatsås (ex arrabbiata). Det ger mycket smak med väldigt liten insats. Vände även ner 2 st stora, grovrivna morötter och ca 2 dl kycklingbuljong. Detta fick sen stå och puttra på medelvärme i ca 20 minuter. Tack vare mycket morötter och tomat i Bolognesen, så blev det ganska mycket, så jag tog undan 4 port ren köttfärssås, resten åkte ner i en form varvat tillsammans med lasagneplattor. Orkade dock inte göra någon ostsås, så toppade formen på 20x30 cm i storlek med en stor burk keso. Ovanpå keson rev jag över det sista av julens cheddarost som låg i frysen, ca 1 dl. Om en stor grönsallad till, så räcker lasagnen nog till 6 pers, men om hyfsat hungriga mer till 4 pers. Så mina 500 g kalkonfärs blev i slutändan ca 8-10 portioner. Det blev även en väldigt enkel kycklinggryta med curry, lök, morot, vitlök och kokosmjölk. Även en grytbas på krossade tomater, rotfrukter och fiskbuljong för kommande fiskgryta är klar. Den står och gottar sig i kylen. Bara att värma på och mot slutet försiktigt vända ner fisken. Så nu har vi en hel del käk. Kommer inte äta allt under veckan. Oftast är jag inte sugen på det jag förberett, vill såklart ha något annat. (typiskt mig....) Så en del har åkt in i frysen. men ändå! Lite lyxigt att ha hemgjord mat i frysen att ta fram när tiden tryter. Väl värt att lägga en kväll på det. PUSS//Sandra