[caption id="attachment_19708" align="alignnone" width="687"] Min mustiga kikärtsgryta är perfekt höstgryta! Enkel och snabblagad vegetarisk middag som passar de flesta![/caption] Kikärtsgryta med limeblad och kokosmjölk 4 portioner 30 minuter 1 burk kokta kikärtor, ca 300 g avrunnen vikt 4 dl kokta röda linser, ca 400 g 1 burk kokosmjölk, ca 400 ml 1 burk krossad tomat, ca 400 ml 10 limeblad/kaffirblad 2-3 vitlöksklyftor, skalade och rivna 5-7 dl vegetarisk buljong, salt, peppar 1. Häll upp buljong, krossad tomat, limeblad, kokosmjölk, riven vitlök och linser i en 3 liters kastrull. Låt sjuda ihop tills linserna är klara, 8-10 minuter. 2. Vänd ner kikärtor och låt bli varmt. Smaka av med salt och peppar. 3. Servera gärna med en bit bröd, hackad persilja och lite yoghurt om du vill. Recept: Sandra Palmqvist Bild: Sophie Håkansson PUSS//Sandra