[caption id="attachment_25519" align="alignnone" width="700"] Mustig gulasch passar fint kalla vinterdagar, både som medhavd lunch i skidbacken som inne i stugvärmen.[/caption] Gulasch på kycklingfärs och rotselleri Värmande god gryta/soppa med kycklingfärs, paprika och rotselleri. Servera gärna ett gott bröd till. 4 portioner 45 minuter 2 st röda paprikor 2 st gula lökar 2 st vitlöksklyftor 500 g rotselleri 500 g kycklingfärs 1 msk olja 1,5 tsk malen kummin (obs ej spiskummin) 1 msk paprikapulver 0,75 tsk salt 0,75 tsk svartpeppar 0,5 dl tomatpuré 5 dl blandad kycklingbuljong av flaska eller tärning, mer buljong om du vill ha gulaschen mer som en soppa. Börja med 2-3 dl buljong extra då. 400 g krossade tomater Sambal oelek-kyckling med asiatisk vitkålssallad - RECEPT Tips! Mittemellan gryta och soppa, du kan själv ta mer buljong för en mer soppkonsistens. Ej heller klassisk gulasch, men väldigt god och värmande! Tillsätt mer buljong om du vill ha mer vätska i grytan. Jag använder rotselleri istället för potatis, men det går bra att byta. Går bra att byta kycklingfärsen mot t ex nötfärs eller en vegetarisk "färs". I stället för krossade tomater kan du använda en tomatbaserad pastasås, t ex arrabbiata, vilken ger ännu mer smak till gulaschen. Gör så här! Dela, kärna ur och skär paprikorna i bitar. Skala och hacka löken. Skala och riv vitlöken. Skala och tärna rotsellerin i bitar, ca 1x1 cm. Stek färsen i oljan i en stor kastrull. Rör inte runt för mycket så färsen blir finfördelad, det får gärna vara lite större bitar. Krydda med kummin, paprikapulver, salt och peppar. Tillsätt paprika, lök, vitlök, rotselleri och tomatpuré och stek på medelvärme ca 10 minuter. Häll på buljong och krossad tomat, låt sjuda 30 minuter under lock. ha uppsikt. Smaka av med salt och peppar, ev mer kryddor om du vill. Recept & styling Sandra Palmqvist Foto Christina Uhlin