Morotskladdkaka med vit choklad Underskatta inte den enkla kakan. Här en saftig vit chokladkladdkaka med smak av morot och de klassiska morotskakskryddorna – kanel, ingefära och kardemumma. Enkelhet i all sin prakt. Antal: 12 bitar Tid: 45 minuter 150 g smör 200 g vit choklad 200 g morötter 2 dl strösocker 2 dl mjöl 3 ägg 1 tsk malen kanel 1 tsk malen kardemumma 1 tsk malen ingefära Tillbehör vispad grädde Gör så här! Sätt ugnen på 200°. Smält smöret och dra av från värmen. Hacka chokladen och vänd ner, låt smälta ihop under omrörning. Skala morötterna och riv dem fint. Krama ur överflödig vätska och rör sedan ner i chokladsmeten med socker, mjöl, ägg och kryddor. Klä bottnen på en rund bakform med avtagbar botten med bakpapper. Smörj kanten. Häll i smeten och baka i mitten av ugnen i 15–17 minuter. Låt svalna och låt stå i kylen över natten. Servera kakan rumstempererad med en klick grädde. Pudra gärna över lite malen kanel och kardemumma med hjälp av en tesil. Recept & styling Sandra Palmqvist Foto Christina Uhlin