[caption id="attachment_25688" align="alignnone" width="1960"] Morotskaka i långpanna med krämig färskosttopping![/caption] Morotskaka i långpanna - enkelt recept Antal: 48 bitar, eller 24 större rutor Tid: 1,5 h Härligt saftig är denna morotskaka som du lätt bakar i långpanna och skär upp i rutor. Garnera med frosting av färskost och florsocker. Det finns många storlekar på både ugnar, långpannor och bakformar. Denna är gjord i en traditionell långpanna/braspanna med måtten 30x40 cm och ca 5 cm höga kanter. Kakan 400 g morötter 6 st ägg 5 dl strösocker 6 dl vetemjöl 2 tsk vaniljpulver 2 msk bakpulver 3 msk malen kanel 3 msk malen kardemumma 2 msk malen ingefära 2 krm salt 3 dl solrosolja Färskostkräm 150 g smör 300 g naturell färskost 1,5 dl florsocker Tips! Bryn gärna smöret till frostingen. Supergott! Om du bara vill göra en halv sats av kakan så baka kakan i en rektangulär form, ca 25 x 30 cm. Det är fortfarande samma tillagningstid, men håll koll. Gör så här! Sätt ugnen på 150°. Skala och riv morötterna fint, krama ur dem väl. Lägg alla ingredienser i en stor bunke och blanda väl. Eller blanda smeten i en bakmaskin med vingen. Klä en långpanna, innermått ca 30 x 40 cm (ej större än så), med ca 5 cm hög kant, med bakplåtspapper. Häll i smeten och grädda i mitten av ugnen i 40–45 minuter. Håll koll. Alla ugnar fungerar olika. Kakan ska ha stelnat och vara fast när du ”klappar” den lätt ovanpå. Färskostkräm: Smält smöret och vispa ihop med färskost och florsocker till slät kräm, vispa gärna med elvisp. Börja på låg hastighet (det skvätter lite) och öka successivt. Smaka av med florsocker, tillsätt mer om du vill att frostingen ska vara sötare. Bred krämen på kakan när den svalnat helt. Låt gärna kakan stå i kyl innan du skär den i rutor, valfri storlek. Om du har ont om plats i kylen så dela kakan i två halvor innan du brer på färskostkrämen. Lägg dem gärna på två brickor. HAVRERUTOR I LÅNGPANNA MED VIT CHOKLAD OCH CITRON - RECEPT Recept Sandra Palmqvist Foto Christina Uhlin