[caption id="attachment_24460" align="alignnone" width="700"] chokladkladdkaka är gott, tosca är gott och även jordnötter. Så varför inte sammanfoga dessa tre? Blir fantastiskt![/caption] Mörk chokladkladdkaka med jordnötstosca Antal: 24 avlånga maffiga bitar eller 48 mindre bitar Tid: 1 timme Fantastisk kaka som är mäktig och nästan som en konfektbit. Kan absolut skäras i hälften så stora bitar. Håller 1-2 veckor i kyl väl förpackad, men bättre att frysa in om inte allt serveras på en gång. 250 g smör 6 dl strösocker 4 ägg 2 dl vetemjöl 2 krm salt 2 dl kakao Jordnötstosca 400 g salta jordnötter 150 g smör 2 dl strösocker ½ dl ljus sirap ½ dl vetemjöl ½ dl mjölk [caption id="attachment_24461" align="alignnone" width="700"] Denna chokladkladdkaka är en mäktig bit, så det går alldeles utmärkt att skära i mindre bitar.[/caption] Gör så här! Smält och bryn smöret i en kastrull. Rör ner socker, mjöl, salt och kakao i det brynta smöret till en klumpfri smet. Rör ner äggen ett i taget. Häll smeten i en bakpapperklädd form 25x35 cm i storlek. Tosca: Mixa jordnötterna i en matberedare med kniv till halvgrov konsistens. Smält smöret och tillsätt socker, sirap, mjöl och mjölk. Låt koka 5 minuter. Vänd ner jordnötterna. Häll toscan över chokladkrämen och grädda i mitten av varm ugn på 175° i 25 minuter. Låt svalna. Helst över natten i kyl innan du skär i rutor. [caption id="attachment_24463" align="alignnone" width="700"] Servera chokladkladdkakan i bit både till kaffet och som dessert. Gärna med en klick vispad grädde.[/caption] Recept & styling Sandra Palmqvist Foto Christina Uhlin