[caption id="attachment_22785" align="alignnone" width="700"] Krämig chokladkaka på mjölkchoklad och med hallon. Bakas i långpanna och räcker till många.[/caption] Mjuk och krämig chokladkaka med hallon Hallon och choklad är klassiska smaker! Chokladkakan som bakas i långpanna är mjuk och krämig och passar perfekt på t.ex en mingelbjudning med mycket folk eller som dessert på en buffé. Antal: 20 bitar Tid: 45 minuter 250 g ljus bakchoklad 250 g smör 250 g florsocker, ca 4,5 dl 1 krm salt 2 msk potatismjöl 4 ägg 20 st färska hallon Tillbehör Färska hallon, vispad grädde Gör så här! Hacka chokladen fint, smält smöret i en kastrull. Dra av från värmen. Rör ner choklad, salt, florsocker och potatismjöl i det smälta smöret och rör med en ballongvisp tills allt smält ihop. Tillsätt äggen ett och ett. Rör ihop snabbt och kraftigt mellan varje. Om du tycker det är svårt för hand, använd en elvisp på lägsta hastigheten. Häll upp smeten i en bakpapperklädd rektangulär form 30x20 cm. Lägg de färska hallonen i rader 4 x 5. Så när du sen skär kakan när svalnat så får varje bit ett hallon. Baka i mitten av varm ugn på 200° i 25 minuter. Smeten ska ha satt sig och "gunga" ytterst lite på toppen när du rör formen. Låt svalna helt i formen ståendes på ett galler och ställ sen i kyl till dagen efter. Skär i 20 bitar (5 x 4) och servera rumstempererad med vispad grädde och ev mer hallon. [caption id="attachment_22786" align="alignnone" width="700"] Servera med mer färska hallon, vispad grädde och pudra gärna över florsocker.[/caption] Recept & styling: Sandra Palmqvist Foto: Helene Linsjö