[caption id="attachment_24522" align="alignnone" width="700"] Minipizzorna kan du givetvis ha vilken topping som helst. servera som förrätt, lättare kvällsrätt eller gör minipizzorna ännu mindre och servera som tilltugg och snacks till en drink.[/caption] Minipizzor med salami, ost och kronärtskocka Antal: 6 st Tid: 40 minuter 1 förp pizzadeg, denna tycker jag är riktigt bra pop ups surdegspizzadeg Topping 6 st hela inlagda kronärtskockor på burk ca 120 g kallskuret, t ex salami, lufttorkad skinka, rökt skinka 200 g färskost med vitlök ca 1 ½–2 dl tomatsås ca ½-1 dl hyvlad parmesan Garnering, valfritt färsk basilika flingsalt och svartpeppar Tips! Du kan också göra en stor pizza av receptet om du hellre vill det. Givetvis går det bra med hemgjord pizzadeg. Gör du din egen tomatsås så tillsätt gärna ca ½ tsk strösocker/ 5 dl + 1 hel kanelstång. Ger fina smaker i din hemgjorda tomatsås. Gör så här! Sätt ugnen på 225 °C. Baka u 6 små pizzor av degen och lägg på bakpappersklädd plåt. Följ instruktioner på förpackningen om jäsning behövs eller ej efter utbakning. Dela kronärtskockan i mindre bitar, skär det kallskurna i mindre bitar. Bre först färskosten på degen, sedan tomatsåsen. Toppa med kallskuret, kronärtskocka och till sist parmesanen. Tillaga i mitten av ugnen i 15–20 minuter. Håll koll!! Alla ugnar fungera olika. Garnera med färsk basilika och toppa med lite flingsalt och nymalen svartpeppar. Recept Sandra Palmqvist Foto Christina Uhlin