[caption id="attachment_24613" align="alignnone" width="700"] Matig sallad på matvete, rostade morötter, vitlök, spenat och salladsost, vår svenska variant på fetaost. God som den är, men även som tillbehör till både fisk, fågel och kött.[/caption] Matvetesallad med vitlöksrostade morötter och salladsost Mättande och enkel sallad som är god som den är, men även som tillbehör till fågel, fisk eller kött. Antal: 4 port Tid: 30 minuter 400 g morötter, gärna blandade färger 2 hela vitlökar olja 3 dl matvete 3 ½ dl blandad grönsaksbuljong av träning eller flaskkoncentrat 200 g färsk spenat 150 g salladsost salt och peppar Tips! Du kan egentligen använda vilka rotfrukter du vill, och gillar du inte vitlök kan du utesluta det, men det är himla gott att pressa ut den mjuka nästan karamelliserade vitlöken i salladen! Gör så här! Sätt ugnen på 200°. Skrubba morötterna och dela i mindre bitar, gärna på längden. Dela vitlöken på mitten och lägg den med snittytan neråt i en ugnsform tillsammans med morötterna. Ringla över lite olja och ugnsrosta i ca 30 minuter. Koka under tiden matvetet i buljongen enligt instruktioner på förpackningen. Fräs spenaten i en stekpanna med lite olja, salt och peppar. Tryck ut den rostade vitlöken ur skalet och blanda med det kokta matvetet, moroten, spenaten och smulad salladsost. Smaka av med salt och peppar. Recept & styling Sandra Palmqvist Foto Christina Uhlin