Igår var det en fullsmockad dag. På bilder och sociala medier ser det glassigt ut. Jag vet. Och det är superfint och trevligt. Men bilderna ska sitta, glassen ej smälta, såsen ej torka in på tallriken och vad sa kocken den örten hette som han smaksatte rätten med? Kan vi köra med Google translate? Huvudet snurrar, anteckningarna liknar mer och mer spretiga kråkfötter och det är hög ljudvolym och alla vill komma åt att prata med människorna och ta de bästa bilderna. Vädret är lite emot oss med. Igår förmiddag hade vi lite sol och uppehåll, men annars blåser det halv storm och strilar ett gediget regn. När tillbaka på hotellet sent om kvällarna kollar vi bilder och jag mejlar anteckningar till mig själv. Det blir nog bra till slut. Vi har besökt några matmarknader i Tel Aviv, och dom är fantastiska! Men så har Israel också ett gediget jordbruk av sådana frukter och grönsaker vi behöver importera. Om cirka 30 minuter ska vi åka till Jerusalem. Utöver vegansk mat, så kommer vi givetvis att se kulturella monument längs med vägen och när vi promenerar i staden. Det blir dessutom ett studiebesök på en tahinifabrik. Det ska bli väldigt intressant. Ikväll middag i Jerusalem. Håll utkik på Instagram. Tills dess får ni en glimt av vårt besök på Dalida igår på lunchen. PUSS [caption id="attachment_20346" align="alignnone" width="640"] Veganska rätten Rökt äggplanta med granatäpple och torkade mullbär på Dalida i Tel Aviv. Bild från min mobil.[/caption] [caption id="attachment_20347" align="alignnone" width="640"] Vegetariska tortellinis med ostfyllning, sås på tomat och citrongräs, rå shiitake, friterad salvia och grönkålschips. också från Dalida i Tel Aviv. Bild från min mobil.[/caption] [caption id="attachment_20344" align="alignnone" width="480"] Bild från Kickis kamera/dator. Jag tillsammans med köksmästaren Dan Zoarets och deras nya signaturdessert: en ädelostcheesecake med getostglass. Helt fantastisk balans av smakerna.[/caption] [caption id="attachment_20345" align="alignnone" width="480"] Bild från Kickis kamera/dator. jag med min Sabich från haket Sabich.[/caption]