POTATISSALLAD MED DILL, RÖKTA MUSSLOR OCH BACON God middag för två! Går givetvis att dubblera receptet. • 2 pers • 30 min 400 g potatis, gärna små 1 burk rökta musslor, 200 g (avrunnen vikt ca 100 g) 1 liten rödlök 1/2 pkt bacon, ca 70 g 1 stor näve rucola, ca 25 g Dressing 1 vitlöksklyfta 2 msk dill, färsk eller fryst 1 dl crème fraiche 2 msk dijonsenap olja från musslorna, ca 1/2 dl 1. Koka potatisen mjuk, ca 20 minuter. Låt musslorna rinna av, spara oljan och sila den. Skala och finhacka rödlöken. 2. Dela baconet i mindre bitar och knaperstek i stekpanna eller på bakpappersklädd plåt i 10–15 minuter på 200. Låt svalna och rinna av på en bit hushållspapper. 3. Skala och grovhacka vitlöken. Mixa ihop vitlök, dill, crème fraiche, dijonsenap och musseloljan med stavmixer. 4. Blanda potatisen med dressingen, halva mängden rödlök, rucola och musslor. Toppa med knaperstekt bacon och resterande rödlök. BBQ-KYCKLING MED COUSCOUS I stället för en vinägrett eller krämig sås låter vi olivoljan och de saftiga tomaterna sätta smak och saftighet på denna sallad! En favorit! • 4 pers • 40 min 4 kycklingbröst à 150 g 2 dl bbq-sås salt och peppar Sallad 4 dl couscous eller finkornig bulgur ev 1 kycklingbuljongtärning 300 g små tomater i olika färger ca 250 g mozzarella 1 dl urkärnade svarta oliver 1 dl olivolja 1 kruka färsk basilika 1. Tillaga kycklingen på grillen eller stek direkt i ugnen på 150 ° i 25–30 minuter. Pensla med bbq-sås under tillagningen. Salta och peppra. 2. Koka couscousen enligt instruktioner på förpackningen. Om du vill så ta med en kycklingbuljongtärning i kokvattnet. 3. Dela tomaterna i mindre bitar, dra isär mozzarellan, grovhacka oliverna. (spara några hela för garnering). Blanda samman med den kokta couscousen och vänd ner olivolja, basilikablad och mozzarella. Smaka av med salt och peppar. 4. Servera kycklingen vid sidan om eller skär ner den och lägg i salladen. Av Sandra Palmqvist Bild Ralph Månsson Puss//sandra