[caption id="attachment_24629" align="alignnone" width="700"] Matiga och vegetariska linspannkakor med en färgglad tomat- och basilikasallad. Pannkakorna är även goda att servera till en kryddig färsgryta på fågel, vegfärs eller nötfärs.[/caption] Linspannkakor med tomatsallad Antal: 2-4 portioner Tid: 30 minuter 1 dl vetemjöl 1 dl majsmjöl ½ tsk salt ½ tsk grovmalen svartpeppar 3 ägg 2 dl mjölk 200 g kokta avrunna röda linser Tomat- och basilikasallad 300 g tomater 1 rödlök 2 msk olivolja 1 kruka basilika 1 liten påse bladgrönt, ca 65 g Gör så här! Blanda mjölsorterna, salt och peppar. Rör ihop med äggen. Tillsätt mjölk och rör med en ballongvisp till en klumpfri smet. Hacka linserna grovt och rör ner. Tomat- och basilikasallad: Dela tomaterna, skala och skiva löken. Blanda med lite olivolja, salt och peppar. Knipsa av och vänd ner basilikabladen ihop med bladgrönt strax före servering. Även basilikastjälkarna kan hackas fint och vändas ner. Stek plättarna, ca 12 st, i smör i en stekpanna eller plättlägg. Försök få med linserna i varje plätt, får du enklast genom att röra lite i smeten inför varje ny plätt du ska göra. Servera direkt med tomatsalladen. Det fina glaset hittar du i Aller medias shop. Ett set om 4 glas + en glaskaraff. Det fina glaset hittar du i Aller medias shop. Klickbar länk direkt till glasen ligger ovanför bilden.Recept & styling Sandra Palmqvist Foto Christina Uhlin