[caption id="attachment_25008" align="alignnone" width="700"] Om ni så är en, två, nära eller en bit ifrån varandra så är det fint med litet kräfthygge.[/caption] Rostad sötpotatissallad med aubergine, riven salladsost, blåbär och persilja En fantastisk kombination av söt sötpotatis, krämig lite bitter aubergine, salt salladsost och fräscha blåbär. Mums! Antal: 4– 6 portioner Tid: 50 minuter 400 g sötpotatis 200 g aubergine 2–3 msk olivolja 1 msk flingsalt 1–2 krm svartpeppar 150 g salladsost 20 g färsk bladpersilja 100 g blåbär Gör så här! Sätt ugnen på 180°. Skala sötpotatisen och skär i bitar, ca 2x2 cm. Tvätta auberginen och skär i bitar, ca 3x3 cm. Lägg på en ugnsplåt och ringla över olja. Salta och peppra och Tillaga i ugnen ca 45 minuter. Rör om då och då. Under tiden, riv eller smula salladsosten. Skölj och torka persiljan och hacka den grovt. Dela hälften av blåbären. När det rostade är klart, ta ut och toppa med ost, persilja och blåbär. Rör runt och servera direkt. Recept & styling Sandra Palmqvist Foto Christina Uhlin