[caption id="attachment_16901" align="alignnone" width="700"] Vegetarisk paj som räcker till många![/caption] Rödbetspaj En matig paj som räcker till många. Håller 4-5 dagar i kylskåp! •6-8 •ca 1,5 h 1 sats färdig pajdeg eller gör egen pajdeg. 125 g smör 3 dl mjöl 1 nypa salt några droppar kallt vatten Fyllning 500 g rödbetor 2 mogna avokados 1 medelstor rödlök ½-1 dl små kapris 1 msk torkad timjan 100 g riven ost 10 ägg 3 dl mjölk 1. Klä botten i en avtagbar rund pajform på ca 24 cm i diameter med bakpapper. Tryck ut/lägg ner pajdegen. 2. Skala och skiva rödbetorna väldigt tunt. Skala och skiva avokadon. Skala och skiva rödlöken tunt. 3. Varva rödbetor, avokado, timjan, kapris, riven ost och rödlök i formen. Blanda ihop ägg + mjölk och häll över. 4. Tillaga klart i mitten/nedre delen av ugnen på 175° varmluft i cirka 60 minuter. Börjar den bli mörk, så lägg över en bit aluminiumfolie mot slutet. Recept Sandra Palmqvist Bild Ralph Månsson