[caption id="attachment_24901" align="alignnone" width="700"] Hemgjord tomatpaj med basilika och lagrad ost. Om du vill kan du fräsa upp färsk spenat och ha i pajen med för att få den ännu matigare och den lagrade osten i tomatpajen kan bytas ut mot fetaost om du vill.[/caption] Tomatpaj med basilika Antal: 12 bitar Tid: 1 timme Pajdeg 4 dl vetemjöl 1 tsk salt ½ tsk grovmalen svartpeppar 150 g kallt smör 1–2 msk kallt vatten Fyllning 2 rödlökar 1 tsk olja att steka i 1 kruka färsk basilika ½ tsk salt ½ tsk grovmalen peppar 150 g riven lagrad ost 2 dl crème fraiche 2 ägg 200 g små röda kvisttomater Tips! Pajen är god även kall/rumstempererad. Gör så här! Pajdeg: Lägg mjöl, salt och peppar i en matberedare. Tärna smöret och lägg i. Mixa tills det bildas en smulig deg. Tillsätt vattnet och kör till en deg. Platta ut degen och lägg i kyl 30 minuter. Fyllning: Skala och skiva löken. Stek den mjuk i oljan, dra av från värmen. Ansa basilikan och dela grovt, vänd ner i löken. Salta och peppra. Vänd ner osten. Ställ åt sidan. Sätt ugnen på 175°. Klä bottnen på en form med avtagbara kanter med bakplåtspapper. Säkra kanterna. Kavla ut pajdegen och lägg i formen. Förgrädda i 10–15 minuter. Rör ihop crème fraiche och ägg. Lägg lökblandningen och äggstanningen i det förgräddade pajskalet och toppa med tomaterna. Tillaga pajen i mitten av ugnen i 35–40 minuter. Låt svalna lite innan servering. Recept & styling Sandra Palmqvist Foto Christina Uhlin