[caption id="attachment_15445" align="alignnone" width="700"] Mmm...paj![/caption] Matig kantarellpaj med bacon och västerbottenost Antal: 6 pers Tid:ca 1,5h pajdeg 3 dl vetemjöl 125 g kallt, tärnat smör 1 ägg 1 msk blandade torkade örter, persilja, dill (om du vill, går att utesluta) Fyllning 150 g färska kantareller 1 rödlök 1 pkt bacon, 140 g olja eller smör till stekning salt och peppar 6 dl riven västerbottensost, ca 300 g 60 g babyspenat, liten påse Äggstanning 3 ägg 2 1/2 dl mjölk salt & peppar Gör så här! Sätt ugnen på 200°C. Kör snabbt ihop pajdegen i en matberedare. Tryck ut degen i en smord pajform, ca 24 cm i diameter med avtagbar botten. Ställ i kylen 30 minuter. Säkra kanterna och förgrädda pajskalet 10 minuter på 200°. Rensa och skär kantarellerna i grova bitar. Skala och finhacka löken. Stek svamp först i het stekpanna. När vätskan kommit ur svampen och sen försvunnit. Tillsätt smör och lök. Krydda med salt. Lägg svampfräset åt sidan. Skär ner och stek baconet i stekpannan. Fyll pajskalet med bacon, svampfräs, spenat och riven ost. Vispa ihop ägg och mjölk för hand. Häll över fyllningen i pajskalet. Grädda pajen i nedre mitten av ugnen 40-45 minuter, tills den fått fin färg och fyllningen stannat. Foto: Ralph Månsson Recept: Sandra Palmqvist