[caption id="attachment_19961" align="alignnone" width="645"] Ett underbart julgodis på mandelmassa, nougat och rom som kommer att bli en ny favorit i juletid![/caption] Marsipanrulle med lakrits, rom och nougat Antal: ca 30 bitar Tid: 45 minuter 400 g mandelmassa 1 ½–2 msk lakritspulver ½ flaska romarom, t ex Dr Oetker 125 g nougat 150 g vit choklad ev strössel Gör så här! Riv mandelmassan. Det är enklast om den är kylskåpskall. Tillsätt lakritspulver och romarom och blanda väl till en mjuk massa. Smaka av. Aromen kan smaka olika beroende på vilken sort man använder. Dela massan i tre delar och tryck ut till ca 5x15 cm. Dela nougaten i tre längder. Lägg en längd nougat på varje platta och rulla ihop. Lägg i kylen. Om plattorna fastnar, ta hjälp av en stekspade när du ska rulla ihop dem. Hacka och smält chokladen. Pensla eller ringla över chokladen på rullarna. Garnera eventuellt med strössel eller något annat fint! Info! Skillnaden mellan mandelmassa och marsipan är främst mängden mandel. Mandelmassa har inbland äggvita i. En bra mandelmassa ska innehålla minst 50% mandel. Och fram till 2003 var det krav på att en produkt som kallas "mandelmassa" måste innehålla minst 50 procent mandel. Numera finns det inte längre någon regel för mängden mandel, vilket medför att vissa tillverkare väljer att ha mer socker i massan. Marsipan är dessutom sötare och har ofta lite bittermandel i med. Recept och styling: Sandra Palmqvist Bild: Christina Uhlin