[caption id="attachment_19954" align="alignnone" width="661"] Härliga munsbitar av mjuk marmeladkonfekt med smak av clementin.[/caption] Marmeladgodis med clementin Receptet kan halveras. ca 50 bitar 1 timme 20 gelatinblad 4 dl strösocker 1 dl glykossirap 1 dl vatten 3 dl clementinjuice med mycket smak 1 ½ tsk citronsyra Tips! Det är mycket gelatin i detta godiset, men det blir inte "gummi" utan mjuka, söta små marmeladgodisar. Förvara svalt, ej i kyl. Det går fint att använda pressad saft från clementiner istället för clementinjuice om man vill det. Gör så här! Lägg gelatinbladen i kallt vatten. De ska bli helt mjuka. Koka ihop socker, glykossirap och vatten till 140° i en kastrull. Använd en kökstermometer. Tillsätt juicen. Koka sedan upp vätskan igen till 120°. Dra av kastrullen från värmen och lägg i gelatinblad och citronsyra och rör tills gelatinbladen är helt smälta. Häll upp i en form, ca 20x30 cm, med bakpapper i botten. Strö strösocker på toppen och ställ svalt tills det stelnar. Ej i kyl. När det stelnat och är torrt, skär i bitar och vänd runt i strösocker. Servera direkt. recept och styling: Sandra Palmqvist Inspiration: Dansukker Bild: Christina Uhlin