Mannagrynskaka med citron och glasyr Maffig, mäktig och väldigt saftig kaka. Räcker till många. Antal: 16– 20 bitar Tid: 1 timme 175 g smör 2 msk mjöl 6 dl mannagryn, ca 400 g 2 tsk bakpulver 1 tsk vaniljpulver 5 dl tjock fast yoghurt, t ex grekisk 3 dl socker 3 citroner, finrivet skal 1 ägg Glasyr 2 dl florsocker 2–3 msk citronsaft, ca ½ citron Tips! Tips på annan smaksättning: * 2 dl skållad och fint hackad mandel. * 2 dl frysta, tinade och avrunna bär. * Finrivet skal av 2–3 apelsiner. Servera kakan ljummen och oglaserad med en klick grädde och lite sylt om du vill, eller ät som den är på bilden med citronglasyren. Gör så här! Smält smöret och bryn det gyllene. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Vispa yoghurt, socker, citronskal och ägg i en annan skål med elvisp. Rör ner smöret och det torra i skålen med yoghurtblandningen. Låt smeten svälla 20 minuter. Sätt ugnen på 175°. Vispa upp smeten några minuter med elvisp och häll den i en smord och bröad form, 25–28 cm i diameter. Grädda i nedre mitten av ugnen i ca 30 minuter. Kakan ska vara fast på toppen och ej "dallra". Låt svalna helt innan den stjälps upp. Glasyr: Rör ihop florsocker med citronsaft till en flytande glasyr, häll över kakan. Ta mer florsocker för en fastare glasyr och mer citron för en lösare glasyr. Recept & styling Sandra Palmqvist Foto Christina Uhlin