[caption id="attachment_17607" align="alignnone" width="700"] Krämig svamplasagne med mycket smak! Perfekt till både vardag och fest![/caption] Lyxig svamplasagne Gott och lättlagat! Vad mer begär man! • 4-6 pers • 1,5 h ca 15 st torkade lasagneplattor 450 g färska champinjoner, eller varför inte kantareller? 2 gul lök 2 vitlöksklyftor 400 g naturell färskost 2 dl vispgrädde 2 dl vatten ½ dl kantarellfond, går att utesluta eller skifta mot grönsaksfond. Men just kantarellfonden ger det där lilla extra. ½-1 dl vällagrad ost till toppen 1-2 msk smör 1. Skala och hacka löken grovt, ansa och dela champinjonerna, skala och hacka vitlöken. Börja att fräsa svampen mjuk i en stekpanna utan fett. När vätskan börjat släppa och börjat koka in så tillsätt smör, fräs några minuter och tillsätt sen lök och vitlök. Fortsätt att fräsa under omrörning i ca 10 minuter på medelvärme. 2. Under tiden värm på färskost, grädde, vatten och kantarellfond i en gryta på låg värme under omrörning. 3. När svampen har fräst klart, lägg ner den i grytan med vätskan och rör runt. Mixa sen med stavmixer så såsen blir nästan helt slät. Smaka av med peppar och eventuellt salt. 4. Varva såsen med lasagneplattor (börja och avsluta med sås) i en smord form som är ca 30 x 20 cm och ca 7 cm djup. Toppa med riven ost. Tillaga klart i mitten av ugnen i ca 45 minuter på 175°. Servera med kokta rödbetor och eventuellt mer stekt svamp som även får sällskap av lite tunt skivad morot som vänts i persilja. TIPS! Byt ut grädden mot mjölk för en mer vardagsvänlig lasagne! PUSS//Sandra