[caption id="attachment_20049" align="alignnone" width="644"] Med 5-minuterssillen får du hemgjord sill i ett nafs. Här en härlig löksill med smak av kryddpeppar.[/caption] Klassisk löksill med smak av kryddpeppar Antal: 4 pers Tid: 20 minuter 1 förp 5-minuterssill, ca 420 g 1 rödlök 1 gul lök 10 cm purjolök Lag ½ dl ättiksprit, 12 % 1 dl strösocker 1 ½ dl vatten 5 lagerblad 5 kryddpepparkorn 1 krm salt Gör så här! Låt sillen rinna av. Skär den i mindre bitar. Skala och skiva löken. Om du vill ha mindre bitar av löken går det givetvis bra att hacka den i stället. Strimla purjolöken. Lag: Koka upp ättika, socker, salt och vatten med lagerblad och kryddpeppar. Dra av från värmen och låt svalna något. Lägg sen i löken och låt svalna helt. Varva sillen med lagen i väl rengjort kärl. Låt stå minst ett dygn för bäst smak. Håller ca en vecka i kyl. Recept och styling: Sandra Palmqvist Foto: Christina Uhlin